Laden...

niet vandaag maar morgen

mellanie-persoonlijk

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Door onze drukke levens staan we niet stil bij ons lichaam. Leven we wel gezond? En letten we wel op wat we eten? Ik denk van niet want zelfs ik doe dat niet. Altijd als ik denk dat ik wil afvallen zeg ik dan begin ik morgen. Maar dat wil ik vanaf nu gaan veranderen!

Vandaag

Ik wil gaan afvallen dus waarom begin ik niet nu? Ik moet een paar kilo’s kwijt ook al zegt iedereen van niet. Maar ik weet wel beter mijn buik is wat dikker geworden en ik wil graag dat die weer als normaal wordt. Mijn Acne is ook stukken verergert sinds ik slecht eet. Daarom wil ik ook gezonder gaan eten en leven want iedereen wil toch een fijnere huid? Ik ook!

Vroeger

Vroeger heb ik weleens obsessief of wel dwangmatig als ik moest afvallen overgegeven. Ik heb een tijdje boulimia gehad en was onwijs dun wat je nu niet meer zal zeggen omdat ik nu stevig ben. Ik wil hier eigenlijk niet meer aan denken en gewoon gezond gaan afvallen.

Dus vanaf vandaag ga ik gezonder leven. Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte of ik echt ben afgevallen.

reacties

augustus 15, 2015
0

Ik stuitte vanochtend op je artikel via Bloglovin’ en wilde even reageren, omdat ik het patroon herkende van “morgen begin ik met afvallen”. In de praktijk ga je dit elke dag zeggen en komt morgen nooit. Dus het is heel goed dat je gewoon vandaag begint! Hoewel je dan niet al te perfectionistisch moet zijn in je eetgedrag (wat ik in mijn tienerjaren had en dat pakte niet zo geweldig uit; geen echte eetstoornis, maar aardig geobsedeerd door wat ik wel en niet mocht eten. Daar word je niet echt gelukkig van). Voor een blijvend resultaat kun je het beste iedere keer kleine veranderingen aanbrengen: een beetje minder eten per maaltijd, meer groente en fruit eten, minder frisdrank drinken, meer bewegen etc. De effecten zullen op korte termijn niet spectaculair zijn, maar je moet het zien als een lange termijn project. Als je over een kwartaal of een half jaar terugkijkt, dan zijn de resultaten wél heel zichtbaar, terwijl je niet Spartaans hebt hoeven leven. Je zult dan ook meer in je nieuwe eetpatroon zijn gegroeid waardoor het steeds minder moeite kost.
Het valt niet mee om gezond te leven, want het kost meer tijd dan ongezond maar wat aan te rommelen. Maar het is absoluut de moeite waard, want een gezond lichaam is onbetaalbaar! Zelf hoef ik niet echt af te vallen, maar ik voel me beter als ik 2 kg zou afvallen met meer spiermassa. Dus daar ga ik de komende tijd aan werken 🙂
Heel veel succes, je kunt het!
XO,
Izzy
P.S. Toevallig heb ik gisteren een artikel geplaatst die je misschien interessant zult vinden.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: