Over mij

IMG_7186
IMG_6713
IMG_7066
IMG_6607

Aangenaam kennis te maken.

Ik ben het meisje achter de blog: Mellanie Frerichs. Ik ben 23 jaar (geboren op: 31-08-1994) ik schrijf op Mellaah.nl elke dag over interieur, beauty, lifestyle, mode en trends en persoonlijke onderwerpen. Verder hou ik me ook erg bezig met fotografie.

Sinds mijn 15de heb ik last van een angststoornis, vooral in drukke winkelcentrums krijg ik meestal een aanval. Sinds mijn 18de heb ik er ook PTSS bij gekregen door een trauma wat ik heb opgelopen. Het beheerst mijn leven (zie: ‘biografie’ onderaan). Ik blog over eigenlijk wat mij als vrouw blij maakt, en nog veel meer!

Facts About Me…

 

  • Voor Pizza en Sushi kun je me wakker maken, daarnaast hou ik van pittig eten.
  • Sinds mijn 15de heb ik last van Hyperventilatie, sinds me 16de kreeg ik pas last van Paniekaanvallen ik had toen nog géén Angststoornis (iedere dag een aanval) op m’n 18de kreeg ik PTSS door een trauma.
  • Ik ontwerp al meer als 6 jaar websites, maar heb sinds begin 2018 mijn hobby opgegeven voor mijn blog.
  • Ik heb een hond genaamd Lucca en woon alleen met hem.
  • Ik heb een lange tijd op Jazz ballet en Jazz en Moderne dans gezeten, wat ik heel erg leuk vond om te doen.
  • Ik heb last van Psoriasis zo’n beetje heel mijn leven doordat ik vroeger was aangereden door een scooter.
  • Op m’n 15de ben ik mijn aller-beste vriendinnetje verloren Jennifer.
  • Ik ben nog nooit naar het buitenland geweest, behalve België. Ik wil nog heel graag naar Londen of New York.

Wat kun je op mijn blog vinden

Ik blog over wat mij inspiratie geeft dat kan ook bijvoorbeeld interieur zijn. Ik schrijf ook over Persoonlijke onderwerpen ook omdat ik last heb van Angstaanvallen en PTSS waardoor mijn dagelijks leven anders is dan andere heel veel meiden kunnen hier zich in vinden omdat ik niet de enige ben die er last van heeft.

Ik vind het leuk om dingen zelf te maken denk bijvoorbeeld hier aan: DIY’s, Receptjes, en Tips. Ik wil graag mensen inspireren dat je wat van je leven moet maken vooral voor de pubers van tegenwoordig het is niet allemaal makkelijk en daarom vindt ik dat iedereen vrolijk moet blijven maak niet uit wat er gebeurd.

Dit wil ik dagelijks ook uitstralen met mijn blog, niemands leven is dagelijks hetzelfde: daarom wil ik met mijn blog iets anders uitstralen dan andere bloggers. Ik ben geen Tijdschrift met heel veel onderwerpen. Maar ik blijf wel persoonlijk, ik wil gewoon voor iedereen beschikbaar zijn: zelfs mannen.

Biografie

Ik lijd al een tijdje aan PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis) en Paniekaanvallen die ik dagelijks ervaar.

Toen is 15 werd, kreeg ik last van Hyperventilatie nadat mijn beste vriendinnetje is overleden. Vlak erna kreeg ik er ook vaker last van paniekaanvallen die begonnen in een winkelcentrum: ik zag ineens allemaal mensen op mij af komen, ik kan dat moment nog heel erg goed herinneren. Sinds toen is er een hoop veranderd.

16 jaar met Boulimia

Waar ik tegen geknokt heb en gelukkig nu vanaf ben. Omdat alles rond mijn puberteit afspeelde vond ik het heel erg moeilijk om bepaalde dingen te accepteren: ik zat in die tijd ook in mijn examenjaar wat het ook allemaal niet beter maakt.

Paniekaanvallen

Na mijn VMBO diploma met paniekaanvallen en al toch behaald te hebben. Ging ik naar het MBO (zoals ieder-ander eigenlijk) dit was eigenlijk een fout die ik graag anders had willen doen. Als ik toen wat meer de tijd had voor mezelf, had mijn situatie eigenlijk anders geweest.

Ik moest een uur reizen naar school: met mijn paniekaanvallen en soms nog last te hebben van Boulimia. Dit was totaal geen ideale situatie kun je wel zeggen. Vriendinnen wisten totaal niet wat er aan de hand was, en ging van heel veel vriendinnen naar eigenlijk 0 sociale contacten.

Post Traumatische Stress Stoornis

Binnen ongeveer twee maanden was het wel duidelijk dat ik het niet ging redden. Vlak erna wilde ik de tijd nemen voor mezelf. Dit ging helaas niet lukken want ik moest onder dwang voor mijn vader werken. Ik werd bedreigd met verschillende wapens en heb een jaar voor hem gewerkt; met afloop nog erger bedreigd te zijn en moest vluchten naar een andere stad.

Ik had eigenlijk nog alleen mijn ouders en sloot me op in huis. Ik zie mijn leven dan ook eigenlijk als een film die maar door draait, ieder geval zo voelt het. Ondanks ik me op sloot in huis, vond ik het niet belangrijk om ook nog vriendinnen of überhaupt sociale contacten te hebben: vriendinnen van vroeger namen ook geen contact op met mij en ik moest zelf ‘hallo’ zeggen. Daar had ik in mijn situatie eigenlijk gewoon geen zin in. Klinkt misschien heel gek.

Wat ik héél graag wil bereiken

Toch blijf ik na 5 jaar nu thuis te zitten positief. Ik kom inmiddels wel buiten, onder andere dankzij mijn hond Lucca en probeer ik mezelf uit te dagen met wat doe ik nou vandaag: ga ik naar het winkelcentrum, blijf ik thuis omdat ik mezelf niet sterk genoeg voel of onderneem ik iets wat ik eigenlijk niet meer durf. Alles zie ik nu als een uitdaging en ik probeer mijn ‘ding’ te doen. Meer kan ik helaas niet.

Ik ben natuurlijk dagelijks in de weer voor mijn blog. Foto’s (fotograferen) is ook een van mijn passies, ik ben dus erg creatief.