Persoonlijk: hoe gaat het nu met mijn PTSS en Angststoornis?

Ben je net zo lekker bezig met het iedere dag bloggen, gaat het daarna mis. Zoals ik zo’n twee weken vertelde ging het uit met me relatie. Ik had het hier erg moeilijk mee. Nu wil ik me richten op de toekomst: hoe gaat het nu met mij? Wat wil ik bereiken? En heb ik nog last van mijn Paniekaanvallen en PTSS? Ik leg het je vandaag allemaal uit. Kijk je mee?

-dit artikel bevat gesponsorde links, zie: disclaimer.

Persoonlijke situatie

Single

De laatste twee weken was ik héél even afwezig. Alle puzzelstukjes vielen in elkaar; toen ik hoorde dat hij al die tijd niet alléén bij mij zat (meer zeg ik er niet over.). Ik heb een week lang gehuild, bij mijn ouders gezeten omdat ik niet alleen kon zijn. Ik gaf zelfs over van alle stress. Nu is het week twee, en ik kan het nu wat beter mee omgaan. Ik heb nog wel iedere dag dromen en dan schrik ik wakker precies om 7 uur, hopelijk kom ik hier snel vanaf. Een relatie van 3 jaar vergeet je niet zomaar, althans ik niet ;-).

Ik heb met me psychologe erover gehad (ik was niet in staat om erheen te gaan), telefonisch dus en ik ben tot de conclusie gekomen dat het al niet gezond was. Ik wilde geloven dat alles goed kwam als we samen gingen wonen. Ik heb alle gebeurtenissen in een artikel mijn blog in de prullenbak gezet, ik doe er uiteraard niks mee dit is privé dit waren zo’n 1000 woorden. Dit hielp mij wel een beetje op een rijtje te zetten wat er is gebeurd.

Dit stukje in me leven ben ik aan het afsluiten. Als ik nou eventjes me gedachtes uit kon schakelen, dan was het wel heel erg makkelijk. Ik hoop ooit de ware te vinden, ik wacht het gewoon rustig af.

Het komt meestal in 3-en bij mij

Me hond zijn operatie was vrij heftig die week (ook achteraf), relatie over, tante in het ziekenhuis, contact met iemand waarvan niemand het had verwacht. En nog meer persoonlijke dingen die ik nu liever niet deel. Er gebeurd gewoon heel veel op het moment, het wordt tijd voor een ‘frisse’ nieuwe start voor mij.

Psycholoog

Zoals ik al zei ben ik vorige week niet geweest, ik was er gewoon niet aan toe. Toch is het gaan naar de psychologe voor mij een ‘uitje’, daarna voel ik me ook soort van opgelucht. Ik volg een EMDR-therapie waarmee ik binnenkort toch echt mee ga beginnen. Tot nu heb ik alleen maar gesprekken gehad omdat er gewoon zoveel in mijn leven is gebeurd. Dingen gezien die ik niet had moeten zien. Tot nu toe gaat het goed en de vrouw die me helpt, is er gelukkig ook erg nuchter in; dat helpt mij ook.

Zorgverzekering is handig

Psychische zorg wordt vergoed vanuit de basisdekking, zo ook bij de HEMA zorgverzekering. Lees je altijd even goed wat jezelf moet betalen. Hetgeen wat jezelf moet betalen wordt eigen risico genoemd. Je hoeft bij psychische zorg overigens geen eigen bijdrage te betalen. Bij HEMA wordt dit erg duidelijk gecommuniceerd. Neem maar een kijkje..

Rijlessen oppakken

Ik ben weer bezig met het leren van mijn theorie. Volgende maand ga ik weer voor mijn theorie-examen en in de tussentijd ga ik een proeflesje nemen. Daarna ga ik zo snel mogelijk aan de slag, en hoop zo mijn rijbewijs te halen. Een rijbewijs is voor mij echt een must. Maar nou zul je je vast afvragen? Maar je hebt toch last van paniekaanvallen, waarom autorijden?

Ik heb letterlijk nog nooit een paniekaanval in de auto gehad, het is bij mij een controle ‘ding’ zolang ik zelf stuur heb ik nergens last van. Het zou voor mij in iedergeval héél veel betekenen, ik kom verder dan me eigen regio en ik kan met me hondje ergens heengaan. Weet iemand een goede rijschool in regio Rijswijk, Den Haag e.o.? Laat het mij weten.

Sporten en afvallen

Voor als je me Instagram niet volgt (@ mellaahnie) weet je nog niet hoe het nou met mijn gewicht staat. Vorig jaar woog ik zo’n 89 kilo, nu weeg ik 75 mede dankzij het sporten en het middel oenobiol (waar ik ambassadeur van ben). Ik wil nog zo’n 10 kilo kwijt. Ik sportte hier om de hoek maar mijn abonnement verloopt over 3 dagen, ik denk te gaan sporten bij Basic Fit. Iemand ervaringen mee?

Binnenkort weer studeren?

Als je me blog volgt weet je dat ik een studie volgde via LOI, en niet helemaal lekker verliep. Begin volgend jaar, ga ik starten met mijn nieuwe studie: ik wil een studie doen die helemaal met mijn blog en PR te maken heeft. Ik vind het letterlijk helemaal geweldig en kijk er zo onwijs naar uit. Vooral omdat ik er al iets mee doe. Dit kan alleen maar handig zijn.

Kijken voor een ander huisje

Ik woon bijna 3 jaar op mezelf, maar ben echt toe aan iets groters. Bovendien heb ik de muren in mijn huidige huis totaal verpest; om dit te verbouwen kost het ook weer geld. En zelf zit ik te denken is dat wel handig? Waarom niet een groter huisje, liefst met tuin en daar alles verbouwen. Ik reageer op woningen, en ik wacht het gewoon lekker af. Lijkt me wel erg leuk!

Uiteraard ga ik het bloggen ook weer oppakken, dit is namelijk mijn leven. Nu probeer ik zoveel me rust te pakken in hoeverre ik dat kan; en door te gaan.