Privacyverklaring

Mellaah is per 25 mei 2018 verplicht om je een privacyverklaring te bieden zodat we voldoen aan alle eisen van de Europese Privacywetgeving. Mellaah respecteert dit en daarom hebben we hieronder een Privacyverklaring opgesteld. Hieronder zie je op welke wijze www.mellaah.nl met jouw gegevens omgaat. Door het gebruiken van onze website begrijpt u en gaat u akkoord met het verzamelen en gebruiken van informatie in overeenstemming met dit privacy beleid.

Persoonsgegevens

Mellaah verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die we verwerken:

Wij verzamelen de volgende gegevens die u ons verstrekt:

a. IP-adres (zie kopje: ”Google Analytics) deze gegevens zijn geanonimiseerd.
b. Voornaam, achternaam alleen wanneer achtergelaten.
c. E-mailadres.
d. Website of blogadres (indien achtergelaten).
e. Adresgegevens (alleen als je een winactie hebt gewonnen zie kopje: ”Winactie”).
f. Communicatie tussen Mellaah en uw

Google Analytics

Via Google Analytics kun je bekijken hoeveel bezoekers de site bezoeken (statistieken). Waar ze vandaan komen, en welke artikelen goed bekeken worden. Deze site gebruikt deze alleen maar het bezoek en klikgedrag in de gaten te houden. Door Google Analytics kan Mellaah.nl zijn of haar site verbeteren voor de bezoekers. Het gaat hierbij om:

a. IP-adres / locatiegegevens

b. Gegevens over jouw activiteiten op onze website

c. Gegevens over jouw surfgedrag over verschillende websites heen (bijvoorbeeld omdat dit bedrijf onderdeel is van een advertentienetwerk)

d. Internetbrowser en apparaat type

Deze site heeft ”alle” stappen via deze website gevolgd: DrijfveerMedia (klik voor een externe link) om Google Analytics AVG-proof te maken en geanonimiseerd.

Meer informatie over Google Analytics kun je hier vinden. 

Reactie formulier onderaan een artikel

Onder een artikel vind je de mogelijkheid om te reageren. Via deze reactieformulier ontvangt Mellaah jouw IP-adres en naam, e-mailadres indien deze is ingevuld die alleen www.mellaah.nl kan inzien. Uiteraard biedt Mellaah de mogelijkheid om jouw reactie te verwijderen, stuur een mail naar contact@mellaah.nl. Mellaah zal dan binnen 2 weken jouw reactie offline halen. Mellaah deelt ook deze gegevens NIET met derden. Overigens is er een reactiemogelijkheid van 60 dagen ingesteld.

Winactie

Indien er sprake is van een winactie kun je vaak reageren onderaan een artikel. Mellaah ontvangt dan de gegevens van het contactformulier, en je adresgegevens. Mellaah deelt deze gegevens niet met het derde partij. Deze gegevens bewaard deze site niet langer dan nodig is.

Nieuwsbrief

Er bestaat een optie om je aan te melden voor de nieuwsbrief, deze nieuwsbrief wordt geregeld via een externe website Feedburner (onderdeel van Google). Mellaah.nl slaat deze gegevens niet zelf op en gaat er vanuit dat Feedburner (Google) goed met deze gegevens omgaat. Het gaat hierbij om de gegevens: naam en e-mailadres. Voor de privacyverklaring van Feedburner: https://policies.google.com/privacy. Wil je dat jouw gegevens van de lijst af worden gehaald? Dat kan, dit kan via de nieuwsbrief zelf of even een e-mail te sturen: contact@mellaah.nl.

Social media knoppen

Op de blog staan social media knoppen (zowel buttons genoemd). Door erop te klikken deel je een artikel of pagina met een social media platform naar keuze. De meeste sociale media’s werken met cookies. Mellaah.nl heeft géén invloed hoe het bedrijf in kwestie de cookies plaatst. Lees de privacy verklaringen van de betreffende social media kanalen om te weten te komen wat hun hiermee doen.

Mellaah verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

Je te kunnen e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren. Bijvoorbeeld bij het winnen van een prijs via de winacties.

Hosting

Uiteraard heeft de hosting ook zijn verantwoordelijkheden. Ik ga hier uiteraard vanuit dat het goed verloopt. Mijn hosting is onder gebracht bij een professionele bedrijf, waardoor ik naar mijn mening alles goed heb beveiligd. Ik heb er alles aan gedaan om alles goed onder te brengen. Mellaah heeft een hostingpakket heb ik een SSL-verbinding, waardoor alles via een omleiding beveiligd is.

De privacyverklaring van de hosting vind je hier: https://www.hostnet.nl/over-hostnet/privacy-en-cookieverklaring

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Bezoekers onder de 16 jaar

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is.

Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via contact@mellaah.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Bewaartermijn

Mellaah bewaart in overeenstemming met de AVG en de overige relevante wetgeving, bewaart Mellaah je persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk is.

Bewaartermijn voor de reacties onder artikels blijven voor de duur van de plaatsing van het artikel online staan. Wanneer u inzage wil in uw persoonsgegevens, als u uw gegevens wilt wijzigingen of verwijderen of als u uw persoonsgegevens geheel of gedeeltelijk wilt laten overdragen aan u of aan een derde dan kunt u contact opnemen met Mellaah door een e-mail te sturen naar: contact@mellaah.nl we verwijderen dan uw reactie binnen 2-4 weken.

Recht op inzage, correcties, recht op bezwaar en recht op dataportabiliteit

Als je deze site bezoekt, geef je daarmee toestemming jouw gegevens te verwerken. Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door mellaah en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevens overdragen van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar contact@mellaah.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart.

Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek. Mellaah wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Cookies

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Mellaah gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden.

Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Beveiliging en veiligheid

Mellaah neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op via contact@mellaah.nl. Mellaah heeft de volgende maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beveiligen:

a. Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall.

b. TLS (voorheen SSL) Wij versturen jouw gegevens via een beveiligde internetverbinding. Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje in de adresbalk.

Contactgegevens

Wil je in contact komen met mij? Dat kan door een e-mail te sturen contact@mellaah.nl of door een reactie achter te laten op een artikel op www.mellaah.nl.