Drie restaurants in Rotterdam (van goedkoop naar duur)

Lekker eten, ik houd er zo van! Vandaag ga ik twee van mijn grote liefdes combineren in deze blog, namelijk: eten en Rotterdam. Want mocht je nog niet zo bekend zijn in Rotterdam of een nieuw plekje willen ontdekken, dan hoop ik dat ik je daar bij kan helpen. Vandaag zal ik drie restaurants bespreken in het centrum van Rotterdam, van goedkoop naar duur.

Allereerst Happy Italy!

Dit is echt een begrip voor studenten in Rotterdam, alhoewel dit restaurant in meer steden en plaatsen zit. Als je Happy Italy zegt, zeg je lekker en goedkoop. Dit Italiaanse restaurant is gelegen aan de Binnenrotte, vlakbij de Markthal. Een cola kost hier €2,20 en de goedkoopste pizza’s kosten €4,75. Ideaal als je even krap bij kas zit of wat minder wil uitgeven. De service is trouwens ook heel goed in dit restaurant, er loopt voldoende personeel rond dus als er iets is, kun je super snel je vraag stellen. Naast pizza’s, zijn er in dit restaurant ook salades en pasta’s te bestellen.

Vapiano in Rotterdam

Het enige minpunt aan dit restaurant is dat er meestal een wachtrij is, die soms zelfs tot buiten loopt. Een goed teken natuurlijk, maar als het regent is het wat minder fijn. Goede optie zou dan zijn om honderd meter verderop naar de Vapiano te gaan die ook aan de Binnenrotte ligt.

proeflokaal Bregje

Een andere restaurant waar ik zelf nog nooit ben geweest, maar wel veel positieve reacties over hoor, is proeflokaal Bregje. In dit restaurant kun je voor een kleine €12,50 (op maandag t/m woensdag) een 3-gangenmenu halen en als ik de ervaringen moet geloven is dit echt prima eten! Zelf staat dit restaurant dus nog op mijn lijstje om een keer te bezoeken. De tip die ik jullie dan ook wil meegeven is om wel op tijd te reserveren. Ik wilde hier de avond van tevoren reserveren voor de volgende dag en dat kon toen alleen nog maar voor 20:00 en 21:00 uur, wat toen niet heel goed uitkwam. Uiteindelijk dus toch maar ergens anders heengegaan. Mocht je zeker willen zijn van een plekje hier, wacht dan niet tot het laatste moment.

restaurant Stockholm

Een iets hogere prijs betaal je bij restaurant Stockholm in de oude haven (vlakbij de Kubuswoningen), waar een 3-gangen menu €26,50 kost. Toevallig heb ik hier laatst gegeten met 50% korting, dus hierdoor was het drie gangen menu opeens een stuk aantrekkelijker voor mij als student. Verwacht hier geen hele grote porties. Ik had aubergine met mozzarella wat redelijk goed vulde, maar de maag van mijn vriendin was na haar maaltijd nog niet goed gevuld. Verder had ik als voorgerecht salade met zalm en als toetje een soort sinaasappeltaart met een bolletje chocolade-ijs (yumm!). Overigens is dit ook een leuk plekje voor een drankje wat later op de avond!

Mijn persoonlijke favoriet..

Ik hoop dat ik jullie een ideetje heb gegeven om misschien wel eens hier bij deze restaurants wat te gaan eten. Zelf is op dit moment mijn persoonlijke favoriet Happy Italy, omdat het heel erg lekker is en goed vult.

En natuurlijk de fijne prijs in dit restaurant (vooral dat eigenlijk ;-)). Ciao!


liefs, mellaah

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.