Laden...

stress hoe ga je hier mee om?

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Stress krijg ik alleen als ik iets moet doen, eigenlijk ook wel stiekem helemaal niet wil maar het MOET. Het is moeilijk om te zeggen dat ik er mee heb leren leven, maar je weet er eigenlijk mee omheen te leven. Je past je leven erop aan, zo werk ik niet en ga ik ook niet naar school. Niet omdat ik niet wil, maar omdat ik niet KAN. Zo ga ik vandaag erop in hoe ik met stress omga want hoe doe je dat nou eigenlijk?

Stress: hoe ga je hier mee om?

Stress, als je ermee te maken hebt dan heb je waarschijnlijk niet zo’n makkelijk leven. Als ik stress heb krijg ik ook lichamelijk last, ik ga soms zelfs Hyperventileren en dan weet ik eigenlijk dat ik te laat ben. Ik kan er waarschijnlijk niet veel aan doen, er zijn middeltjes voor maar maakt dat jou als persoon beter? Ik ben eigenlijk wel tegen dat soort middeltjes, dat kan toch ook totaal niet natuurlijk zijn? Behalve als je het nodig hebt natuurlijk..

In het dagelijks leven heb ik nogal wat last van stress dit komt omdat ik dagelijks last heb van mijn Angstaanvallen en PTSS.  Als ik besluit om morgen naar een Attractiepark te gaan met vrienden, ga ik waarschijnlijk nu al panieken omdat ik morgen ergens heen moet. Ik kan het niet tegen houden, ik kan zelfs soms er niet van slapen. Achteraf gaat het dus waarschijnlijk nergens over, maar toch.

Als ik bijvoorbeeld naar die Attractiepark moet, en er is echt niks aan te doen ga ik uiteindelijk wel. Zo ben ik laatst zelf met me ouders naar de Efteling geweest, onderweg werd ik eng en krijg ik last van duizeligheid en ik maakte mij onwijs druk. Terwijl ik er nog niet eens was. Uiteindelijk in het park met een broodje en wat drinken is dit een beetje gezakt. Uiteindelijk was ik maar in het helft van de park geweest, toch ben ik nog trots op wat ik heb bereikt.

Duizeligheid

Soms kun je hier echt niks aan doen, het is logisch als je zegt: rustig blijven. Maar meestal werkt dit totaal niet als je in een stress situatie zit, helaas. Ik kan het best aanraden om je droom te volgen. Ik wilde heel graag blogger worden, en ik werd dit dit maakt mij een stuk gelukkiger in het leven en ik krijg daarom ook minder last van stress.

Waarschijnlijk heb je in je puberteit heel erg last van, ik denk dat dat ligt aan je hormonen. Ik haatte zelfs als mensen zeiden: probeer rustig te blijven. Ik ging me altijd hierom nog drukker maken. Wat ik hiermee probeer te zeggen is: volg je droom, en doe wat je vooral zelf wilt. Dan ervaar je ook minder stress.

Geef een reactie