Laden...

the ETOS smartphone photo & video college

event

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Geschreven door gastblogger Sheryldine.

Hey you! Afgelopen dinsdag ben ik naar Amsterdam afgereisd om “The Etos Smartphone Photo & Video College” bij te mogen wonen.

Het evenement vond plaats bij de NLstudio’s en werd begeleid door Yara Michels en Emma Peijnenburg. Van te voren werd ons al gemeld dat we moesten zorgen voor een volle accu op onze telefoons want we mochten zoals de naam van de workshop al zegt, aan de slag met onze smartphones. Hieronder vertel ik je graag meer!

Check deze muur! Dit waren de hashtags die we gebruikten tijdens de workshop. Maar oh die muur! The feeling of old & authentic <3

NLStudio’s is gevestigd in het mooie Amsterdam achter de Rozengracht in een romantisch straatje waar je al gelijk de zomervibes krijgt door de mooie klimop planten en bloembakken. We werden aan de deur verwelkomd en kregen bij binnenkomst een heerlijk drankje. De workshop werd gegeven in een prachtige lichte ruimte waar je gelijk “The Pinterest Feeling” van kreeg. En niet alleen de looks waren geweldig maar OM-MY-GOD! The food guys.. Overal waar je maar keek stonden de lekkerste snoepjes, koekjes, hapjes, drankjes en ik heb de lekkerste donuts ooit gegeten!

Mouthwatering! Dit was op het laatst want ik was te druk met eten, Oeps!

De workshop werd dus gegeven door Yara Michels en Emma Peijnenburg, Yara Michels is een fashion blogger, vlogger, schrijver en presentatrice van modeprogramma’s op Net5. Ze begon in 2009 een van de eerste modeblogs van Nederland en werkte drie jaar als vaste editor voor modetijdschrift ELLE. Op haar lifestylewebsite Chapter Friday deelt ze persoonlijke verhalen, tips en inspiratie met een focus op stijl en carrière. Emma Peijnenburg is 1 van de supergirls achter Chapter Friday als fotografe en is gek op het vastleggen van de details, als zij zich niet bezig houdt met Chapter Friday is zij bezig met het ontwikkelen van “storytelling content voor (startende) merken.

Inspiring people!

De workshop begon, Yara en Emma namen ons mee in de wereld van Instagram en wat hiervan nou de belangen zijn. Waar kan je instagram voor gebruiken? Hoe sluit jij aan op de community? Wat kan je doen om je Instagram er zo mooi mogelijk uit te laten zien? Yara en Emma gaven allemaal tips en tricks op het gebied van dit verslavende social media platform! Maar niet alleen instagram was een topic, maar wat doe je nou precies om dé perfecte foto te maken? Ben jij ook wel eens een uur bezig om de perfecte foto te posten? Nou schaam je niet, er gingen aardig wat handen omhoog toen deze vraag werd gesteld want zeg nou eerlijk, we willen natuurlijk allemaal mooie foto’s op onze feed!

Na de presentatie gingen we aan de slag, we kregen in totaal 4 opdrachten waarbij we solo aan de slag gingen maar ook in groepen. Overal stonden de leukste decoraties zoals ballonnen, opblaas unicorns, bloemen en mooie beauty producten van Etos natuurlijk! De bedoeling was om zo creatief mogelijk beautyproducten te fotograferen en een verhaal te maken doormiddel van bijvoorbeeld Boomerang, Slow en film. Iedereen was zo creatief! De winnaars van de de opdracht kregen een Instax mini cadeau en dik verdiend! Ik kan je vertellen, ik moet nog veel leren.

Summervibes!

Tijdens het fotograferen kwam ik erachter dat je doormiddel van kleine tools een hele gave boodschap kan geven. Natuurlijk kan je ook gewoon gebruik maken van je omgeving, een mooie kleur muur, een prachtig landschap maar zelfs de drukke stad kan het terrein zijn van de meest creatieve foto’s. Ga zeker op pad met een vriendin om van elkaar foto’s te maken en maak er zoveel je kan, zo staat de keuze je vrij en is de mogelijkheid dat er een mooie tussen zit natuurlijk alleen maar groter. En als je dat je iets te spannend lijkt, no worries! Ga thuis shooten met elkaar, dan hou je er ook nog een mooie en gezellige herinnering aan over!

Als tip wil ik jullie alvast deze photoshop apps meegeven en een paar videolike apps. Ik was met sommige al bekend maar andere ook weer niet en als je houdt van fotobewerking, ga hier dan zeker een keer mee aan de slag!

  • Afterlight
  • Snapseed
  • Facetune
  • Boomerang
  • Slow
  • Unum
  • Facetune

My favourite outcome! *Bewerkt met Afterlight

Ik heb een geweldige en leerzame dag gehad en ga natuurlijk mijn best doen om deze skills zoveel mogelijk toe te passen op Mellaah! Etos heeft een mooie workshop neergezet en we kregen nog een Goodiebag mee met mooie producten waarvan jullie 1 deze dagen de review voorbij zullen zien komen!

Benieuwd naar de tips & tricks die de meiden van Chapter Friday met ons gedeeld hebben?
Hou Mellaah goed in de gaten!

Liefs,

Sheryldine.

Geef een reactie