Laden...

tips om beter met je eigen hond om te gaan

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

De meeste mensen die een hond nemen nemen totaal geen rekening dat er ook nog op moeten worden gelet. Tja, krijg je dan een moeilijk opvoedbare hond? Het is eigenlijk best grappig. Maar als je er bij nadenkt zijn er heel wat mensen die een hond nemen zonder er bij na te denken.. Vandaag ging ik op onderzoek uit om beter om te gaan met je hond!

Wordt closer met je hond!

Het klinkt misschien gek, maar je hond is niet dom.. Hier bedoel ik mee te zeggen dat je hond heus wel weet waarover je het hebt. Communiceer dus samen met je hond. Je hond zal je dan aankijken en je zult zien dat hij het precies weet waarover  je het hebt. Je hond is niet gek!

Als je eenmaal met je hond communiceert zul je merken dat je hond je ook veel beter gaat begrijpen: af is af, lig is lig. Zo wordt je met de dag closer met je eigen hond!

Geef je hond eten

Als je nog jong bent heb je eigenlijk nooit zin om je hond eten te geven. Maar liefde gaat door de maag en dat is met honden ook zo! Hij zult je meer zien als baasje als je je hond eten geeft, hij zal meer bij je liggen en je scoort natuurlijk wat extra punten. For the win!

Train en leer je hond iets

Zorg dat je hond luisterd; als je hem roept zorg dan ook dat hij naar je toe komt. In het begin moet je de moed echt niet opgeven, de meeste mensen geven het op. Helaas leert een hond zo niks.

Probeer iedere dag een uurtje te spelen met je hond

Het klinkt misschien waar maar het werkt echt zo: je hond heeft dit soms nodig zo krijg je niet een luie hond en daarna gaat hij vast slapen. Zie het als een win win situatie je hond is blij en jij wordt weer blij van je hond!

Probeer rustig te blijven

Je hond heeft er niks aan als jij gestrest bent, je hond neemt ook jou houding aan en als hij voelt dat je gestresst bent wordt het een gestresste hond. Vooral bij de opvoeding van je hond is het belangrijk om rustig iets aan te leren.Hoe voedt jij je hond op? En ben jij samen met je hond beste maatjes? Laat het achter in de reacties!

Geef een reactie