Laden...

tips om wat beter te gaan sparen

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik schreef over sparen, sterker nog ik denk dat het in de beginperiode van mijn blog was ongeveer 2 jaar geleden.

Sparen doet namelijk iedereen wel, sommige mensen lukt het en sommige mensen weer niet.. vandaag help ik die mensen die het niet goed lukt om te sparen. Ook schreef ik over hoe ik bespaar, en rondkom van een klein bedrag maar toch kan sparen..

Hoe pak je het aan?

Je begint bij het begin: schrijf op hoe je het wilt aanpakken schrijf zo maandelijks op wat je die maand kunt misschien om te sparen en wat je doel is. Heb je een speciale doel om te sparen maak dan een apart kolom en schrijf daarin op wat je tot nu toe hebt gespaard. Probeer iedere maand meer opzij te leggen als je het lukt, ook al is je doel waarschijnlijk niet eens iets groots doe het. Waarom? Omdat je zo sneller je doel kunt bereiken, af en toe moet je er wat voor over hebben.

Schrijf je doelen op

Zoals ik hierboven al beschreef: je doel behalen is belangrijk, maar heb je een specifieke doel op het oog? of durf je je doel niet te behalen. Doe het gewoon je komt er nooit achter als je niks onderneemt. Als je iets heel graag wilt is het waarschijnlijk voor jou heel erg belangrijk.

Wat kun je zelf nog ondernemen?

Werk je bijvoorbeeld? Kun je misschien meer uren draaien? als je zelf niks onderneemt gebeurd er ook niks, dus ga op onderzoek uit wat er mogelijk is. Zo bereik je je doel veel eerder en kun je hem uitvoeren, niks is zo leuk om het eerder te doen dan dat je dacht.

Verkoop al het onnodige

Als je je doel wilt bereiken is het belangrijk om afwegingen te maken, heb je bijvoorbeeld iets wat je kunt verkopen? Die oude fiets, of oude kleding die je misschien op een markt kunt verkopen. Soms is het gewoon heerlijk om spullen weg te doen.. en daarvoor natuurlijk iets nieuws te kopen.

Maak afwegingen

Zelf woon ik al een tijdje op mezelf: eerlijk de eerste maanden moest ik het met 100 euro doen in een maand, de eerste maand zelfs met 80 euro en ik redde het. Wat ik hiermee probeer te zeggen is: als je je doel wilt behalen moet je afwegingen maken. Wil je wel die dure merk kopen, kun je misschien hiermee wachten? Heb je het wel echt nodig?

Wat doe jij om te besparen?

6 reacties

augustus 17, 2016
0

Uhm sparen? Pffff ik probeer het kindergeld aan de kant te leggen, beter iets dan niets. Nu ik geen inkomen meer heb moeten we echt heel zuinig doen, sparen zit er niet meer in.

augustus 18, 2016
0

Wat jammer inderdaad! Maar zo gaat het nou eenmaal, helaas..

augustus 17, 2016
0

Ik stort iedere maand 300 euro van mijn salaris over op mijn spaarrekening! Zolang ik daar maar niet aan ga zitten gaat het sparen mij perfect af. Leuk geschreven:)

augustus 18, 2016
0

Oh wat goed zeg!

augustus 17, 2016
0

Goeie tips! Mijn belangrijkste tip is om eerst te sparen, zodra je geld binnen komt, en dan pas je geld verder uit te geven. Als je je geld al opzij hebt gezet, zodat je er niet meer bij kan, is het makkelijker om het vast te houden, dan wanneer je aan het eind van de maand het restje spaart.

augustus 17, 2016
0

Bedankt voor de extra tips, het is zeker waar! Bedankt voor je reactie :-)!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: