Tips van een Webdesigner: Je Logo!

Ik als Webdesigner en Grafisch ontwerper krijg vaak de vraag hoe maak je nou een perfecte logo? Ik weet dat je als Blogger zijnde in het begin hiermee erg kunt struggelen. Je hoeft niet ver te zoeken! Want in dit artikel leg ik uit hoe ik dat heb gedaan.

Schrets
Probeer eerst je Logo te tekenen. Je hoeft je logo niet direct helemaal te tekenen, maar het gaat om de basis: ik haal de ontwerpen ergens vandaan die het meest lijken op wat je hebt getekend. Wil je iets simpel? Of een hele uitgebreide logo? Schrijf dit ook op! Dit kan helpen met het maken van je logo.

Programma’s
De programma’s die ik gebruik zijn: Photoshop, en Illustrator. In het begin gebruikte ik ook vaak Picmonkey.com dit is een online programma waarmee je logo’s met leuke teksten kunt gebruiken. Een nadeel: de kwaliteit is stukken minder dan met Photoshop. Er zijn ook ander soort online platform waarmee je Logo’s kunt maken, in het begin gebruikte ik: https://www.hipsterlogogenerator.com/ < Tip voor de beginners!

 

office-820390_1280

 

Waar?
Net zoals de Thema van je blog moet je voor je logo betalen, als je een mooiere ontwerp wil! Je kunt ook zelf aan de slag gaan. Alleen heb ik gemerkt dat dat niet echt werkt. Bij Creative Market kun je bundels logo’s kopen tegen een voordelige prijs. Ik gebruik zelf een font met een afbeelding, dus zo kun je ook heel simpel je eigen logo creëren! Voor mezelf hoefde het niet uitgebreid te zijn, natuurlijk ontwerp ik voor andere bloggers een uitgebreide logo. Een logo hoeft niet duur te zijn, maar er komt altijd veel meer bij kijken dan je denkt!

Website waar ik bundels logo’s vandaan haal:
Creativemarket.com

Waar je leuke fonts kunt vinden voor je logo:
Dafont.com

Een logo ontwerpen is een hele proces, hebben jullie zelf je logo ontworpen of een designer?

Mijn ontwerpstudio: www.limitedstudio.nl

#, #