Laden...

tips voor het wassen van kleding

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Zelf ben ik perfectionist, alles moet ik gewoon op ‘orde’ hebben. Nu ik een tijdje op mezelf woon leek het mij leuk om de dingen op te schrijven waarmee ik iedere dag mee te maken heb. Daarom schreef ik een paar tips op om je was op orde te krijgen, ben je ook net op jezelf? Of zoek je tips? lees dan eventjes dit artikel door.

Als je je kleding wast, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het ‘wassen’ gemakkelijker te maken. Wanneer was jij bijvoorbeeld? Vandaag heb ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet, om het makkelijker maar ook in regelmaat te laten verlopen.

Maak ook je droger/wasmachine schoon

De meeste mensen vergeten totaal de filter schoon te maken, vooral van de droger. Je merkt het wel aan de ‘vieze’ stof wat er rond dwarrelt, nadat je de filter schoon hebt gemaakt zal je wasgoed er ook veel beter uitzien.

Zorg voor een goede wasmand

Ik de ‘’perfectionist’’ vergat toen ik op mezelf ging een wasmand te kopen, dit kwam uiteraard later. Maar wist je dat je je was kunt vergemakkelijken door een goede wasmand te kopen?

Sorteren van je wasgoed

Als je eenmaal een goede wasmand hebt, kun je gaan beginnen met het sorteren van je wasgoed. Als je net op jezelf gaat kan ik het begrijpen dat je het sorteren nog niet helemaal onder de knie hebt. Probeer het niet moeilijk voor jezelf te maken, donkere wasgoed – witte goed – en kleur zolang je je hieraan houdt maak je 3 groepjes dan moet het eigenlijk niet misgaan.

Uithangen van je wasgoed

Als je je wasgoed uithangt, zorg dan voor een goed wasrek. Als je die eenmaal hebt zorg er dan ook voor dat je je wasgoed uithangt, het liefst ook direct zo blijft je wasgoed er goed uitzien. Zelf dacht ik ook weleens zo van: ‘doe ik morgen wel’ maar toch blijft het direct ophangt ook voor de kreukels die er dan nog twee keer zo erg door worden.

Zorg voor een plan

Heb jijzelf al een plan gemaakt voor je wasgoed? Zorg voor regelmaat, ook in je wasgoed. Dit ligt er natuurlijk ook aan of je in je eentje bent of niet. Was jij 1 x per week of 2 a 3 keer? Zorg voor een plannetje: welke dagen wil jij graag de was buiten hangen of op een rekje? Het scheelt natuurlijk ook in de kosten, want als je iedere dag wel wast kost het je natuurlijk een vermogen.

Heb jij nog een tip voor je wasgoed?

2 reacties

november 14, 2016
0

Die wasmandjes moet ik ook eens gaan halen. Ik heb best wel een lelijke wasmand en het ontsiert echt de slaapkamer. Leuke tips verder!
Ik ben geen genie met het wassen. Wat ik wel kan aanraden zijn de fijne washulpjes van de Kruidvat, die hebben echt voor elk soort vlek wel een flesje (en het werkt ook).

november 20, 2016
0

Goede tips! Bedankt voor je reactie :-)!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: