Laden...

verwachting van iemand met PTSS en een Angststoornis

mellanie-persoonlijk

Mellanie

Positieveling enzo. โ˜พ

Hi, hoe is het met je? Werk je, of zit je nog op school? Met deze zin kun je me eigenlijk al flink kwetsen.

Waarom zul je zeggen? Omdat ik het eigenlijk niet heel graag hoor, want mijn hele leven is aangepast. Zo aangepast, dat ik niet naar school of werk kan. En ik hoop ook met dit artikel deze zin niet meer te horen, hopelijk dan.

Angstaanvallen en PTSS

Wat betekend dit nou eigenlijk? Door mijn angstaanvallen die ik dagelijks wel krijg is mijn leven aangepast. Ik krijg paniekaanvallen in een drukke winkelcentrum of gewoon drukke bestemmingen. Hierdoor ga je heel veel dingen vermijden; je doet het gewoon niet meer.. Waarom zou je iets doen als je continu het gevoel hebt dat je dood gaat, of zo eng wordt dat je het gevoel hebt dat je bijna flauwvalt. Dan ga je het ook vermijden.

Dit was nog punt een…

Punt twee is mijn PTSS, wat betekend dat? PTSS is een afkorting voor Post Traumatische Stress Stoornis. Je kent het vast wel van Politieagenten of Mensen die in het leger hebben gezeten, die zo’n enorme trauma hebben opgelopen dat ze er continu aan denken. En alles in flitsen in een dag tevoorschijn komt.. Of die dagelijkse nachtmerrie’s over de trauma’s die je hebt opgelopen. Die zijn het ergst.. Je krijgt zulke slapeloze nachten, dat je eigenlijk niet meer normaal kunt functioneren.

Vergelijk het met een dag waarin je onwijs slecht hebt geslapen, nou zo voel ik me wel dagelijks. Kun je je dan heel goed focussen op je werk of school?

Als je dan al last hebt van Paniekaanvallen, en angst hebt om flauw te vallen.. En je voelt je ook nog eens eng omdat je weer die trauma herbeleefd hebt. Kun je denk ik wel spreken dat je blij bent dat je nog leeft..

Genieten

Ik geniet nog steeds van het leven, daar helemaal niet van. Ik weet nog steeds hoe het is om te leven. Maar alle vriendinnen van vroeger hebben me totaal laten vallen, dankzij dit. Terwijl ik altijd no matter what voor ze klaar stond. Maar je kunt dan ook wel zeggen dat het waarschijnlijk geen echte vriendinnen waren, toch?

Ondanks dat geniet ik, geniet ik van de zon die opkomt. Een filmpje kijken, en me moeder en stiefvader die onwijs lief voor mij zijn.

Waar is de trots?

Ik weet het eerlijk gezegd niet.. Trots heb ik niet. Ik heb nu mijn eigen huisje, maar trots ben ik totaal niet op mezelf. Dit komt ook waarschijnlijk omdat familie, kennissen altijd maar verwachten dat je werkt of op school zit. Ik kan het simpelweg niet, als je al 2 keer het hebt geprobeerd waar je paniekaanvallen krijgt en binnen een half uur al naar huis wilt. Kan ik simpelweg school niet volhouden.

Moet ik trots zijn op mezelf? Ik weet het niet.. Waarom hebben mensen altijd een oordeel over iemand? En waarom moet je altijd perfect zijn.. Een baan, en een diploma. Eigenlijk een huisje, boompje, beestje? Eigenlijk heb ik dat al.. maar moet ik dan trots zijn.. ik weet het niet.

3 reacties

juli 20, 2016
0

Hi Mellanni,

vind het vervelend voor je en gewoon K.. Fijn te horen dat he er wel mee kan dealen

Vg Michiel

juni 21, 2016
0

Hey, dankje wel voor je openhartige verhaal, ik denk dat je je trots mag voelen dat je zo over je zelf durft te vertellen. En het klinkt misschien clichรฉ maar als je kijkt naar wat je wel kan in plaats van wat je niet kan zal dat helpen : )

hoop dat het goed met je gaat,

groetjes,

Jeffrey

juni 21, 2016
0

Hey Mellanie,

ik hoop dat je er wat aan hebt ๐Ÿ™‚ maar ik merk aan mezelf dat als ik de dingen positief aanpak het beter gaat ๐Ÿ˜€

groetjes! ๐Ÿ˜€

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: