Laden...

voor en nadelen aan het hebben van een hond

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Waarschijnlijk wist je het wel, maar ik run naast deze blog ook nog een hondenblog.

Ik neem de laatste tijd meer tijd voor mijn eigen blog waardoor ik minder tijd heb voor de hondenblog, dit wil ik uiteraard in de toekomst wil ik dit nog veranderen. Op deze hondenblog geef ik Tips & Tricks voor en door een hond namelijk mijn lieve hondje Lucca.

Nou hoor en zie ik het steeds vaker om mij heen dat mensen zomaar een hond nemen, zonder er eigenlijk goed over na te denken. Daarom leek het me wel fijn om een aantal plus en minpunten voor een hond op een rijtje te zetten, zo kunnen we er allemaal beter over na denken. Natuurlijk vind ik het zelf allemaal maar leuk om een hond te hebben: maar het vergt heel véél inspanning en denk bijvoorbeeld ook aan deze dingen:

Haren zijn overal (en nergens!)

Een van de minpunten is dat je iedere dag wel moet stofzuigen, dotten met haar vindt ik dan ook echt elke dag soms denk je wel: waar komt het in godsnaam wel niet vandaan? Ja, zelfs als je goed je eigen huis schoonmaakt, vindt je altijd wel wat. Ik vindt het persoonlijk niet erg om schoon te maken: het hoort er gewoon bij.

Je hond alleen laten

Zelf vindt ik het niet fijn om me hond lang alleen te laten, ook omdat ik een benedenwoning heb en elk hondje die voorbij loopt moet Lucca eventjes naar blaffen: je kunt hem zelfs aan het einde van de straat horen… tja daarom zorg ik er altijd voor dat ik hem ergens meeneem, of als ik boodschappen ga doen sneller terug ben. Je houdt eigenlijk altijd rekening met je hond.

Zo kun je bijvoorbeeld ook nog zomaar op vakantie gaan, of ergens in Nederland een huisje huren waar de hond meekan. Wel jammer, maar ik neem de taak wel op me om voor mijn hondje Lucca te zorgen.

Knuffelen is fijn

Ik vind het heerlijk om met mijn hondje te knuffelen, hij vindt het gelukkig niet eens erg. Ik raak hem natuurlijk niet té vaak aan hij moet ook eventjes rustig kunnen slapen.

Eten geven en uitlaten

Je hond moet natuurlijk minstens 2 keer per dag uit, liefste 3 x routine is erg belangrijk. Zo ook de routine met het geven van goede voeding, je kunt het je niet veroorloven om het eventjes te vergeten natuurlijk heeft niet iedereen zijn/haar dag, iedere dag maar het is belangrijk om een strikte routine te houden het liefste om dezelfde tijden.

Lucca werd een tijdje geleden ziek, van zijn eten. Volgens de dierenarts moest ik dus opzoek naar goede voeding waarvan Lucca dus niet meer ziek wordt. Lucca krijgt 3 keer per dag voeding, het liefste van Platinum dat is de gezondste en voedzaamst voeding die er verkrijgbaar is. Droogvoeding van Platinum wissel ik dan ook af met zakjes met natte voer.

Het is je maatje

Mijn hond is dan ook echt mijn maatje en mijn kindje, en mijn alles waarvoor ik in het vuur zal springen. Dit heb ik dan ook een keer moeten doen toen een herdershond Lucca aanviel: en ik zal het zo weer doen ondanks ik toen nog natrilde. Ik doe alles met hem, en hij steunt mij ook wanneer ik het moeilijk heb met mijn PTSS ( mijn hond is overigens geen hulphond, maar helpt wel met mijn Post Traumatische Stress Stoornis naar buiten te gaan ).

Hij maakt je blij in mindere tijden

Zoals ik hierboven al zei, steunt je hond je altijd in mindere tijden, dan komt hij bij je liggen of lijd hij je af om eventjes een bal te gooien. Ik kreeg een aantal jaar geleden (ongeveer 5 jaar?) Post Traumatische Stress Stoornis door omstandigheden. Mijn ouders vonden dat ik afleiding nodig had en besloten een hond te nemen ( ik was zelf altijd een kattenmens, ik moest niks van honden ), dit is de beste beslissing geweest waardoor ik nu buiten kom en dingen onderneem. Ik ben blij met mijn hondje!

Geef een reactie