Laden...

waar werkt kokosnoot(olie) voor?

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Je hoort het steeds vaker: Kokosolie is vele malen beter en je kunt het overal voor gebruiken.

Vandaag ging ik op onderzoek uit, wat ik heel graag samen met jou wil delen. De meeste mensen gebruiken het om te bakken, of als Bodylotion.

Dit komt omdat je Kokosolie op meerdere wijzen kunt gebruiken én omdat het vettig is en een natuurlijk product. Met deze keer.. Dé redenen op een rijtje waarom Kokosolie zoveel beter is.

Kokosnootolie is een natuurlijk en tropisch product, die je voor meerdere dingen kunt gebruiken. En vandaag neem ik jou mee in het wereldje van deze fantastische olie.

Om te bakken

Als je Kokosolie gebruikt om te bakken krijg je zoveel meer goede vetten binnen krijgt. Natuurlijk zit er in Kokosolie wel verzadigde vetten in waardoor je minder kans krijgt op een té hoge cholesterolgehalte en draagt het bij aan je botten. Naast dat is Kokosnootolie óók nog eens geurloos, wat ik zelf een pluspunt vind. Allemaal goede dingen dus wat mij betreft gaan we met z’n alle aan de kokosolie.

Lichaam

Kokosolie is een goed alternatief voor een dure Bodycremé. Je kunt Kokosolie voor een paar euro bij de Toko verkrijgen, dus is het wat mij betreft het proberen waard. Sommige mensen gebruiken het zelfs als een Deodorant het geurt tenminste niet. Verder kun je deze olie gebruiken voor:

  1. Lippen
  2. Gebarsten / Beschadigde huid
  3. Het scheren (als natuurproduct)
  4. Als Aftersun (ideaal voor dit weekend!)
  5. Bekijk ook deze site: https://www.dik.nl/afvallen/artikel/afvallen-kokosolie/ voor meer Kokosnootolie tips!
  6. Tegen Psoriasis of een Droge huid

Zelf heb ik last van Psoriasis: ooit kreeg ik te horen dat Kokosolie goed werkt tegen een droge huid én Psoriasis.

Toen ik Kokosolie ging gebruiken ben ik er sinds de dag van vandaag zo goed als vanaf gekomen. Sowieso is olie goed voor je huid/haar en zelfs nagels en kalmeert het ook nog eens. Fijn!

Als Scrub

Zelf maak ik regelmatig mijn eigen scrub, zo ook met Kokosnootolie. Het voedt ook nog eens mijn lippen en huid beter dan Honing of andere alternatieven. En kun je het met deze olie er beter afkrijgen!