Laden...

waarom iedereen water moet drinken

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Water is goed voor je, dat wordt je al van kleins af aan geleerd. Maar waarvoor is water nou eigenlijk allemaal goed?

Ik ging voor jullie op onderzoek uit, en wat ik tegen kwam wil je vast wel weten.. Ik kwam belangrijke dingen tegen zoals; dat water is niet alleen goed voor je gezondheid maar ook voor je gezondheid, benieuwd waarom? Lees dan even verder..

Afvallen

Water helpt je afvallen, als je water wat vaker drinkt helpt het je af te vallen je lichaam verbrandt namelijk wat meer calorieën als je water drinkt. Bovendien krijg je ook minder dat ‘hongergevoel’, zo eet je dus ook veel minder. Natuurlijk is water beter dan frisdranken etc. maar het is natuurlijk ook een keus of je het wilt of niet, net zoals afvallen!

Uiterlijk

Ik kan zelf niet zonder zonnebrandcrème en een flesje water. Gelukkig helpt het ook mee met je uiterlijk! Ja, het klinkt heel gek. Maar water zorgt ervoor dat je later minder rimpels en oneffenheden krijgt. Dat mag toch al gelijk een rede zijn dat je met water drinken begint? Ik in iedergeval wel!

Minder stress

Water zorgt ervoor dat je minder stress ervaart. Zorg er dus voor dat je meer water drinkt, het helpt je niet alleen met je uiterlijk maar ook met stress. Dit komt omdat 85 procent van je hersenen uit water bestaat. Bovendien is het niet goed om water in een keer op te drinken, en dan bijvoorbeeld dagenlang niks te drinken. Dat wordt dus vaker water drinken!

Water helpt ziektes voorkomen

Het maakt de kans op nierstenen kleiner. Water verdunt de zouten en mineralen die nierstenen veroorzaken. Steeds meer mensen krijgen met nierstenen te maken omdat ze niet genoeg drinken. Nierstenen zorgen voor krampen en/of pijn tijdens het plassen, koorts aanvallen, drang tot urineren, weinig urine moeten lozen.

Drinken jullie vaak water?

reacties

mei 26, 2016
0

Ja water is echt super. Ik heb hier altijd een flesje water staan. Zeker omdat ik borstvoeding geef moet ik echt goed aan mijn vochtbalans denken. Maar soms in drukte vergeet ik het nog wel eens. Goed om er weer even aan herrinnerd te worden.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: