Laden...

waarom ik blij wordt van kleding

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Kleding kan ervoor zorgen dat je zelfvertrouwen een boost krijgt waar je u tegen zegt.

Zo kan ik het mezelf nog voor me halen dat ik cowboylaarsjes had gehad, iedereen gaf mij complimenten en wilde ze ook hebben. Het gaf mij toen zo’n boost, zo heb ik dat ook met leuke jurkjes. Dress to Impress zeggen ze wel, maar waarom krijgen wij zo’n zelfvertrouwen van kleding? En wat zijn de Herfsttips: sweaters, sjaals etc? Ik zocht het voor jullie uit.

Kleding heeft vele malen meer betekenis dan we denken

Maar wist je ook dat je met nieuwe kleding een goed gevoel kunt creëren? Het geeft je net dat gevoel dat je naar buiten wilt gaan en het aan iedereen wilt laten zien, zo’n gevoel creëer je alleen maar met fijne kleding. Het laat zien hoe een persoon is, of hoe een persoon zich op dat moment voelt.

Zo heb ik verschillende stijlen gehad, maar toen ik naar alternatieve muziek ging luisteren zag je dat ook terug in mijn kleding. Nu draag ik vooral comfortabele kleding, en naar een feestje een leuk jurkje. Ik ben eigenlijk geen sweater persoon ik trek hem dan liever uit. Het is mij te warm, wat gek is want ik zet wel graag de kachel aan en zit onder een dekentje. Maar wist je ook dat je met nieuwe kleding een goed gevoel kunt creëren?

Ga jij sporten als je geen fijne kleding hebt?

Zelf wil ik altijd een bepaald beeld uitstralen, zo zag ik laatst in de sportschool iemand trainen in zijn blouse. Ik vind het zelf geen combinatie, maar als iemand zich hier fijn in voelt waarom niet? Zo vindt ik het persoonlijk fijn om sportkleding aan te doen die de vocht reguleert, ook omdat ik zweet.

Besef het eens: als je nieuwe kleding hebt, ga je dan sneller naar buiten? Het antwoord is ja: althans ik wil het liefste dan dat iedereen het ziet. Daarom is het goed om af en toe je kast te ruimen, en nieuwe kleding te kopen.

Je maakt indruk

Zoals ik al zei met het cowboyboots verhaal in de inleiding, is dat je indruk maakt met een bepaald kledingstuk en het je meer zelfvertrouwen kan geven. De meeste mensen willen graag imponeren, en vertellen dat we eigenlijk beter zijn als de ander (natuurlijk is dat niet zo) maar het gaat om het principe.

Je draagt kleurtjes als je blij bent, neutrale kleuren voor als je niet wilt opvallen en zakelijke kleding als je autoriteit wilt uitstralen. Zo heeft ieder zijn/haar smaak. Zelf hou ik dan ook echt van de kleur blauw, het zorgt ervoor dat je netjes en clean overkomt.

Zorg dat je opvalt

In sommige situaties bijvoorbeeld bij een presentatie op school of werk is het belangrijk dat je zwarte kleding draagt, zo kleden wij tijdens sollicitaties ons ook netjes met bijvoorbeeld een blazer. Maar val je ook echt op?

Dit kunnen we vrouwen oplossen met Make-up, of een kleine accessoire waardoor je naar voren komt. Probeer hierbij wel op te letten: hoe, wat ,waar. Hou dus een beetje rekening met waar je naartoe gaat. De kleur om op te vallen is: rood dit kan voorkomen in je lippenstift maar ook in je kleding.