Laden...

waarom ik nog niet aan kinderen wil beginnen

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Er zijn verschillende redenen waarom ik nog niet aan kinderen wil beginnen. Me vriendinnen hebben allemaal al een kind, ik nog niet. Het is niet dat ik niet wil. Maar ik wil een kind toekomst kunnen bieden. Het is niet dat ik moet toch? Alhoewel me moeder natuurlijk heeft dat ze oma wordt.. Vandaag bespreek ik met jullie, waarom ik er nu nog niet aan begin.

Ik heb nu op dit moment geen vaste relatie. Ik laat nu alles op zijn beloop, daar voel ik me fijn bij. Ik wil nu niet gaan ‘zoeken’ want dat heb ik jarenlang gedaan. Trouwens ik heb respect voor me vriendinnen en kennissen die nu wel al een kind hebben en die alles alleen moeten doen, ik zou het niet kunnen.

Ik ben er vroeger nooit mee opgegroeid. Wij hadden nooit kleine kinderen in de familie. Waren we ooit een keer bij een verjaardag bij een kennis van mijn moeder en was er een kind wist ik nooit zo goed hoe ik er mee moest omgaan. Ik begrijp natuurlijk wel dat het met me eigen kind natuurlijk heel anders is. Nog steeds zijn er geen kleine kinderen in de Familie, waardoor ik nog steeds niet ‘hoe het is’ of ‘hoe ik er mee moet opschieten’

Ik kan een kind nu geen toekomst bieden. Ik moet eerst bij mezelf puin ruimen af en toe heb ik nog last van PTSS en Paniekaanvallen en ik ben gewoon bang dat ik dat tijdens me zwangerschap dan last van ga krijgen, of erna. En dat wil ik gewoon niet. Omdat ik dan het gevoel ga krijgen dat ik ga falen.

Ook ben ik bang voor de pijn.. gekke gedachtes allemaal. Ik kan ook gewoon slecht tegen bloed prikken. Ooit ben ik bijna flauwgevallen sindsdien kan ik echt niet tegen bloed. De naam al, ik krijg nu al tijdens het typen van dit artikel al klamme handen. Ik ben er denk ik nog niet aan toe. Ik wil graag een kind iets bieden. En het liefst eerst een huisje, en het leuk hebben.

Ook heb ik al een tijd een droom om een korte wereldreis te maken. Ik zeg kort omdat ik niet heel de wereld om wil maar alleen de leuke plekken ontdekken alleen weet ik niet of dit met mijn paniek en angst gaat. Ik wil het heel graag, en het eerste plek waar ik heenga is London, of New York. Dat lijkt me zo leuk. Daarna kan ik altijd nog kijken of ik kinderen wil toch?

Het komt er dus op neer dat ik er niet klaar voor ben, ik wil eerst andere dingen doen voordat ik aan kinderen begin. En krijg ik eerder een kind dan verwacht, so be it. Maar liever nu nog niet. Ik ben nog 21 het valt nog mee, kan het altijd nog krijgen. En daar moet ik eerst nog een goede jongen voor vinden, die bij me past en die met mij het leven wil delen.

Het komt goed, geen haast.

2 reacties

november 22, 2015
0

ik geef je groot gelijk! kinderen zijn leuk, maar ze moeten wel een goede toekomst hebben en ‘k ben er zeker van dat jij die over een tijdje wel kan bieden. Gewoon wachten tot je er aan toe bent!

november 22, 2015
0

Ik snap je wel 🙂
Maar 21 is ook nog een jonge leeftijd om nog aan kinderen te beginnen, vind ik.
Haha, grappig, ik wil eerst ook een wereldreis maken en dan pas beginnen aan kinderen en dat soort werk haha ^^

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: