Laden...

waarom ik nu niet meer bezig ben met diëten

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Toen ik wat jonger was, heb ik Boulimia gehad. Supernaar.. vooral omdat ik ook heel veel bezig was met diëten. Gelukkig was ik er al snel vanaf, alhoewel ik soms nog een beetje last heb! Deze details laat ik achterwegen. Ik ben nu niet dun, maar ook niet té dik. Oké er mag wel een beetje vanaf, dat zeg ik eerlijk. Maar ik ben nu wel gelukkiger dan toen ik aan het diëten was. Waarom? Dat leg ik je nu uit!

Eindelijk, je mag weer die ene stuk taart op een verjaardag. Geloof me, zolang je gezond eet en beweegt is er echt niks aan de hand. Mijn dieet ervaring was alleen maar obsessief, dat was echt niet leuk. Kijk je kunt met sommige diëten vast wel afvallen, maar wat je meestal hoort is dat je na die dieet toch weer aankomt.

Dit is ook bij mij het geval. Natuurlijk wil ik niet zeggen dat geen enkele dieet werkt, natuurlijk werken ze vast wel. Maar wordt je er nou ook echt gelukkiger van? En is het ook niet obsessief?

Gezonder leven

Met gezonder te eten, en erbij lekker te sporten paar keer per week val je vanzelf af. Sommige mensen zullen nu wel zeggen: maar dat gaat mij niet te snel.. tja, als jij wilt terugvallen moet je dat zeker doen. Maar hoe goed voelt het als je niet hoeft te diëten?

Wees gelukkig

Als je gelukkig met jezelf bent, wordt je minder depressief en je zit lekkerder in je vel. Goed om te weten toch? Wat mij betreft gaan we gewoon allemaal blij zijn met hoe wij zijn! <3

Geen schuldgevoel

Als ik tijdens het diëten iets had gegeten wat niet ”mocht” of niet in het dieet stond, voelde ik me altijd super schuldig! Dit geeft je zo’n naar gevoel, als jezelf beter in je vel voelt hoef je je echt niet schuldig te voelen.

Doe wat je wilt

Als je dieet moet je op alles ”letten”, tellen tellen en nog eens tellen. Als je dit eenmaal vergeet scheelt het je ook nog eens tijd, en zeg nou eerlijk: iedereen in Nederland wil alles snel,snel,snel. Helaas werkt dat niet bij alles.

Geef een reactie