Laden...

waarom je je niet druk moet maken over school of werk

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Vandaag heb ik het over werken of naar school gaan in het algemeen, in Nederland kunnen wij vaak klagen om elk klein dingetje kunnen wij al een olifant maken.

Tja, en ik geef mezelf er ook aan toe. Maar vandaag schrijf ik tips op voor jou om je te motiveren, waarom school of werk wel leuk kan zijn. Veel leesplezier!

Leer nieuwe mensen kennen

Zelf ben ik wel een sociaal typje, ik vindt het namelijk altijd wel leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Niks is zo fijn als je nieuwe vriendinnen maakt op school of werk. Probeer zelf ook de stoute schoenen aan te trekken, en het initiatief te nemen en stap naar nieuwe mensen toe. Je merkt vanzelf wel of ze het leuk vinden of niet. Toch?

Je kunt verhalen vertellen

Als je naar school of werk bent geweest, zijn vaak je ouders en/of vriendinnen van vroeger benieuwd hoe het was. Ik vindt het zelf altijd leuk om hele verhalen te vertellen. En niks is zo fijn als je ouders weten hoe het was, vooral tijdens het avond diner met je ouders. Je vriendinnen vinden het ook altijd leuk om te roddelen over school, misschien kennen jullie samen wel dezelfde persoon.

Pauzes in de kantine’s

Ik vond het altijd leuk om pauze te hebben, eindelijk weer tijd voor jezelf. Ook kun je dan even ‘sociaal’ doen tijdens de pauzes, wie is het hier met mij mee eens? Even eten, drinken en kletsen met je vriendinnen/vrienden. Hebben je vriendinnen al plannen voor het weekend? Spreek met ze af, misschien ga je het wel heel leuk hebben :-)!

Sfeer die er hangt

Ik vond de sfeer van de school altijd goed, niks is zo beter als jij het ook naar je zin hebt. Even een praatje maken met je vriendinnen, of maak samen met je vriendinnen een leuke sfeer loop naar een ander groepje. Of ga samen iets leuks doen, je hoeft niet persé in de pauzes in de kantines te blijven. Als jij het niet naar je zin hebt tijdens je schoolperiode kun je ook geen sfeer maken, heb je het niet naar je zin. Zoek dan gewoon naar een andere school, je moet niet moeilijk denken. Vooral niet tijdens school wanneer je al veel nadenkt.

Wat vindt jij wel leuk aan school? en het mindere kant aan school?

reacties

september 5, 2016
0

Ik heb bij de laatste werkgever geen goede herinnering. Nou daar kwam ik pas achter toen ik in therapie ging. Na mijn burnout klapte ik in en door praten kwam ik er achter dat ik eigenlijk het niet fijn vond daar, maar het blokte in mijn hoofd.
Zo kwam er ook mijn schooltijd aan het licht en heb ik veel dingen uitgeschakeld gehad om mijzelf te beschermen. Nog een lange weg te gaan, maar het komt goed.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: