Laden...

waarom je nooit moet opgeven

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Ik heb een tijdje een depressie gehad, vlak nadat mijn beste vriendin was overleden. Ik raakte in een dip waar het heel moeilijk was om uit te komen, ik denk dat als je in zo’n dip zit en je wilt eruit komen dat je echt een overlevingsdrang nodig hebt. Anders red je het niet in je eentje. Je hebt soms je mensen nodig om je heen die je juist helpen.

Ook nu ik last van mijn PTSS heb, weet ik dat ik altijd moet doorzetten. Je kunt en mag niet opgeven want daar is het leven te mooi voor. Ik schrijf vandaag niet over depressies, maar ik wil eigenlijk een algemeen artikel schrijven waarin ik jouw tips geef om altijd door te blijven gaan met waarin je hart ligt. Bij mij is dat bloggen, dat is eigenlijk mijn overlevingskracht geworden waarin ik veel kracht haal.

Ik startte deze blog omdat ik mensen wilde inspireren, en daarom schrijf ik dit artikel voor jullie.

Kijk altijd naar wat je al bereikt hebt. Ik doe dat ook met mijn blog, kijk met wat je al bereikt hebt. Moet je eens zien wat je allemaal al bereikt hebt. Het lijkt nu misschien niet zoveel maar denk ook aan dingen zoals schrijven, lezen, praten en lopen. Je hebt het allemaal moeten leren.

Straf jezelf niet af op je fouten

Het is niet een ramp als jij een fout maakt. Van fouten kun je leren zeiden ze vroeger bij mij altijd, en dat is ook waar. En als je nooit fouten zou maken, waarom ga jij dan nog naar werk? Iedereen maakt weleens fouten, vinden ze de fouten van jou echt zo leuk? Laat ze lekker. Jij weet wel beter. Mijn motto: laat je leven niet leiden, maar leid je eigen leven.

Keep on’ Going!

Het is heel belangrijk dat je leeft. Natuurlijk moet je af en toe aan jouw toekomst denken, maar je leeft hier, nu en vandaag, in 2015. Je bent maar een keer jong maar een keer oud. Dus bedenk wat je wilt, weet wat je wilt en doe wat je wilt bereiken in het leven. Het leven is leuk, echt waar! En geef vooral niet op. Doe wat je leuk vind, en als dat bijvoorbeeld een You-tube kanaal starten is: waarom koop je dan niet een camera. Doe het, ik dacht in een dag: ik start een blog, en ik deed dat direct. Ik wist wat ik wilde. Zo moet jij dat eigenlijk ook doen!

Leren

Ik volg zelf een thuisstudie, gewoon omdat school geen optie voor mij is. Leg de lat niet te hoog, ik deed dat namelijk altijd. Dat helpt echt niet, en je hoeft echt niet perse naar school als je situatie slecht is. Natuurlijk als je dat wel kan dan wel. Maar er bestaan tegenwoordig ook MBO en HBO thuisstudies die ook gecertificeerd zijn.

En dat hoeft niet perse op school. Je kunt ook liefde leren kennen of andere culturen, leren kun je op veel manieren doen. Jij bepaalt je leven, en ik denk dat dat het belangrijkste is. Want zelfs BNN’ers hebben geen diploma. Want tegenwoordig betekend een diploma eigenlijk niks. En moet je ook je Diploma simpelweg betalen, wat ik ervan vind? belachelijk! En dan verplichte ze je ook nog om naar school te gaan.

Bovendien is een Thuisstudie MBO of HBO de helft goedkoper, niet iedereen weet dit. Plus je betaald een maandelijks bedrag die je zelf kunt bepalen. En deze studies zijn ook Gecertificeerd door de overheid. Een minpunt: je moet alles zelf doen. Niet iedereen vind dit zo leuk. Je hebt wel een coach, maar die helpt je niet bij alles.

Ga vooral door

Door blijven gaan is misschien niet altijd even makkelijk. Maar zet je leven niet stil, ook al is het maar voor even. Blijf doorgaan, ook al moet je eerst een kwartier op bed liggen huilen. Maakt niet uit, als jij hier motivatie uit kunt halen om door te gaan, zeg ik; ’Gewoon doen!’. Stil blijven staan is geen optie, het leven is hard, dus vecht gewoon hard terug.

Wat is jou overlevingsdrang?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.