Laden...

waarom verzamelen mensen?

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Verzamelen: héél veel mensen doen het vooral in Nederland. Maar waarom verzamelen mensen, en wat kun je allemaal voor leuks verzamelen? Ik ging op onderzoek uit en waarom ik af en toe spullen verzamel of spaar. Kijk je mee?

Zelf was ik vroeger echt een ‘ verzamelaar ‘ zelfs mijn eigen speelgoed toen ik nog klein was. Ik spaarde van die Diddl spulletjes en heb zelfs ook nog een aantal spullen van Spongebob in huis (Ja, ik was Spongebob fan haha.).

Gelukkig heb ik van kleins af aan geleerd om dingen ook weg te gooien als ik het niet meer nodig had. Anders had ik denk ik nu nog kleine en grote items gespaard.

Tegenwoordig vind ik het erg leuk om dure dingen te sparen: Riviera Maison bijvoorbeeld hieraan wil ik binnenkort aan beginnen. Het lijkt me wel leuk om iedere keer iets leuks bij te kopen. En jij?

Je kent het programma wel op SBS over Marktplaats items. Mensen kunnen werkelijk de raarste dingen verzamelen, maar ik vind wel dat je wel iedereen in hun waarde moet laten. Soms kun je echte juweeltjes in huis hebben: denk bijvoorbeeld aan het antiek van je oma. Dat kan best nog wat waard zijn zonder dat je het door hebt.

Sommige mensen sparen uit emotionele waarde of uit liefde voor het gene hij of zei spaart. Ik heb het mij altijd gefascineerd gevonden hoe en wat mensen interesseert in een bepalend item.

Maar wat kun je tegenwoordig allemaal verzamelen? Ik schreef een aantal voorbeelden op:

De meeste mensen gooien hun parfumflesjes weg na gebruik. Maar sommige (en vooral dure) parfumflesjes zijn natuurlijk erg mooi om te sparen. Zelf vind ik de flesjes van Chanel erg mooi.

De meeste mensen (zoals ik) hebben wel een aantal boeken in huis. Maar je kunt natuurlijk ook een boekenkast vol hebben. Wat mensen vergeten is: dat dit ook sparen is. Mijn tante had zo’n kast ik vond het als kind ook echt fascinerend om naar te kijken.

Soms kunnen (vooral) oude tijdschriften nog iets waard zijn: Donald Ducks of een oude Tina misschien kun je je geluk niet op met een aantal ervan in je collectie te hebben. Zelf heb ik een oud tijdschrift van ELLE Chanel editie in huis: ik vind deze té mooi om weg te doen.

Sommige zeldzame Pokémon kaarten kunnen nog aardig wat opbrengen, mits ze beschadigd zijn natuurlijk. Wie heeft er nog Pokémon kaarten in huis?

3 reacties

april 12, 2018
0

Nog net op tijd lees ik 🙂 Ga hier al jaren heen met mijn moeder, nu een keertje met vrijkaartjes?

april 9, 2018
0

Ik doe mee, wie weet!

april 9, 2018
0

Leuk idee om heen te gaan komend weekend! Verbaas me altijd over de meest uiteenlopende verzamelingen die er langskomen. Ik verzamel zelf bierdoppen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: