Laden...

wat woorden kunnen doen met iemand

mellanie-persoonlijk

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Tijdje geleden schreef ik een artikel over dat ik Boulimia heb gehad. Ik ging er niet te ver op in maar dat wil ik vandaag wel een beetje doen. Vroeger als iemand iets zei maakte ik me onwijs druk erom ook al liet ik het niet merken.

Waarom maakte ik me druk

Als iemand iets zei kon ik me zo druk maken ook al heeft degene het misschien niet zo bedoeld. Mijn vriendinnen van toen maakte soms weleens opmerkingen dat ik wat dikker wat dan de ander. Ik hoorde het soms via via en ik probeerde het altijd maar niet aan te denken. Ik weet eigenlijk niet waarom ik me zo erg druk maakte waarschijnlijk omdat ik nog een puber was en niks anders wist om ermee om te gaan.

De Druppel

Er gebeurde iets wat de emmer deed overlopen waardoor ik me er wel om ging druk maken. Zo erg dat ik dus Boulimia kreeg. Ik ga niet op de details in maar het was een hele moeilijke tijd en ik kon alleen denken wat die andere mensen over mij zeiden. Ik kon aan niks anders denken en ik weet nog wel dat ik me nog meer druk maakte om die andere mensen dan om mijzelf. Ik verwaarloosde mezelf en dat ging zo 2 a 3 jaar zo door. Ik heb nooit een behandeling voor de Boulimia gehad dus eigenlijk ben ik ook nog wel bang dat ik ooit nog een terugval krijg, gek toch? schijnt er toch nog een stemmetje te zijn die zegt dat ik aan alles even kan ontsnappen.

Niet leuk

Het was vooral niet leuk ook omdat het in de vakantie allemaal was gebeurd en ik die zomervakantie terug naar het MBO moest. We gingen met zn alle op kamp en ik wist nog wel dat ik echt aan het survivallen was op mijn reserves. Ik was onwijs dun zo erg dat ik vel over been was. Ik moest met school stoppen ook met mijn angstaanvallen gewoon niet meer haalbaar was. Jammer maar ik heb er eigenlijk helemaal geen spijt van. Ik denk altijd dat alles een rede heeft en dat het gewoon zo had moeten lopen.

Pesten

Ik ben zelf nooit echt gepest. Als iemand altijd iets zei was ik ook niet op mijn mondje gevallen. Dus ik kon altijd wel voor mezelf opkomen. Sommige mensen om mij heen werden wel gepest en ik denk wel dat het heel erg kan zijn. Woorden kunnen heel veel doen, en sommige mensen hebben het helemaal niet door dat ze iets lelijks zeggen. Waarschijnlijk hebben ze het helemaal niet zo bedoeld. Wordt je gepest? Zoek hulp! Je ouders bijvoorbeeld of een hulpverlenende.

Ik weet hoe erg sommige woorden met iemand kunnen doen, zijn jullie ooit gepest?

4 reacties

How can I best copyright protect stories and articles on my writing website? I know you can insert a copyright symbol, but can this COMPLETELY protect against somebody copying and pasting your stuff and claiming that it is theirs?.

december 17, 2015
0

I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an shakiness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly very often inside case you shield this hike.

augustus 8, 2015
0

Mooi artikel!

augustus 8, 2015
0

helaas ben ik zelf 8 jaar gepest en durfde ik me mond nooit open te doen ik weet helaas wat woorden met iemand doet

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: