Laden...

wordpress plug-ins voor bloggers op een rijtje

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Jullie weten dat ik zelf blog op WordPress. Maar sommige weten maar van jullie dat ik voor het bloggen al 6 jaar designer en grafisch ontwerpster ben.

Dit deed ik voor het bloggen met alle plezier, nu mijn blog zo goed loopt zie ik het meer als een hobby en neem ik eens in de zoveel tijd maar een opdracht aan. Toch liggen mijn passies bij het ontwerpen van websites en het maken van blogs. Ik kan dus geen afscheid nemen! Daarom maak ik voor de mensen die graag WordPress tips willen, eens in de zoveel tijd WordPress Tips & Tricks. Vandaag een Plug-in editie.. Let op: er zitten hele handige Plug-ins bij!

WP Control Copy

Deze Plug-in heb ik in een vorig artikel ook vaak beschreven. Deze Plug-in zorgt ervoor dat er geen rechterklik op foto’s en je hele website kan plaatsvinden.

Zo heb ik deze Plug-in als sinds het begin dat ik mijn blog run: het zorgt er ook voor als er toch foto’s worden gebruikt via Google cetera dat er direct IP-adressen worden verzameld. Zo kun je ervan uit gaan dat je artikels of teksten veilig zijn. Dit vind ik persoonlijk fijner omdat je wel vaker hoort dat er hele sites worden gekopieerd.

Visual Composer

Ooit kreeg ik Visual Composer bij een oude thema van mij, wat een hele fijne plug-in is. Met Visual Composer kun je kolommen, foto’s verkleinen, je site responsive maken.

Eigenlijk is mijn hele homepagina met Visual Composer gemaakt. Zo kun je een beetje zien wat het doet. Handig om erbij te hebben! Let er wel op: dat niet alle thema’s Visual Composer aankunnen, soms werken hele pagina’s dan niet meer.

Wordfence

Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik deze plug-in twee maanden pas in gebruik heb. Maar, hiervoor had ik Clef een extra beveiliging voor je WordPress site.

Sinds Clef ermee ophield moest ik op zoek naar een alternatief. Helaas kon ik de hele tijd geen alternatief vinden.. Maar sinds twee maanden heb ik Wordfence. Het zorgt ervoor dat je site beveiligd is tegen aanvallen, en je wordt gemaild als er wordt ingelogd. Bovendien scant hij ook je site bestanden op virussen.

Google Language Translator

Vertaald je website automatisch in letterlijk alle talen. Zo word ik nu ook in Engeland, Turkije en meerdere landen bekeken waardoor ik ook reacties krijg op blogs en meer bezoekers.

Easy Updates Manager

Hoe fijn is het als je WordPress automatisch update? Zelf doe ik het alleen voor deze blog nog handmatig, maar voor de blogs en websites die ik bezit heb ik dit automatisch aan staan.

Dit scheelt tijd en zorgen. Ik ben altijd bang dat na een update, me blog het dus niet meer doet.. Zelf moet ik het nog wel eventjes instellen. Verder heb ik hem wel aanstaan voor thema’s die van mij niet automatisch mogen updaten, dit kun je ook instellen.

Gebruiken jullie een handige Plug-in die hierbij moet staan? Laat het mij weten!