Laden...

zo bereid je je goed voor op een concert

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Vroegáh (vroeger) ging ik weleens naar concerten (toen had ik ook nog geen last van PTSS).

Zo was ik fan van een Duitse band Tokio Hotel waar ik in Nijmegen ben geweest, daarnaast ben ik ook vaker naar het concert van Cinema Bizarre geweest en Metro Station in de Melkweg in Amsterdam. Ik was vroeger ook echt alternatief en af en toe luister ik nog weleens naar bijvoorbeeld Paramore. Ik kan dan ook wel een aantal tips aan je meegeven voor een concert.

Mijn ervaring met concerten

Hierboven heb ik het natuurlijk over echte concerten. Maar ik ging ook naar andere optredens, bijvoorbeeld in Hoek van Holland in Den Haag aan het spui en Ahoy voor Hollandse muziek.

Zelf ging ik altijd naar meerdere concerten. Zo ging ik altijd met mijn moeder, en mijn moeder bleef dan in de stad waar ik was en gingen daarna met de trein naar huis.

Het was vooral heel erg druk, en ik ben ook een keertje op de grond gegooid daar een menigte die graag wilde duwen. Ik wilde dan ook altijd heel graag vooraan staan. Het was een leuke tijd! In Nijmegen ben ik met een vriendin gegaan.

Print je kaartje uit van te voren

Ik heb het gelukkig niet meegemaakt, maar ik weet wel dat ik heel veel mensen in de rij zag staan met stress: mensen die hun kaartjes simpelweg gewoon vergeten, kwijtraken, of verliezen. Gelukkig had ik vroeger altijd een moeder die eraan dacht. Nu moet ik er natuurlijk zelf aan denken.

Neem een camera mee

Zelf maakte ik altijd foto’s met mijn mobieltje. Maar toen had ik nog niet echte smartphones waarmee je kunt whatsappen etc. en werden ze ook niet zo snel gestolen.. Kijk dus wel uit met je mobieltjes of camera. Vooraan staan is dan wel een must!

Laad je telefoon op!

Naast dat je je telefoon of camera mee moet nemen, is het natuurlijk ook handig om hem op te laden. Want ja, Mellanie (ik..) vergat dat dus te doen. En ging van Den Haag naar Amsterdam. Naast dat foto’s en video’s maken erg veel batterij vraagt, is het misschien handig om een Powerbank of iets mee te nemen. Je wilt tenslotte wel bereikbaar blijven, zeker in deze tijd.

Oordopjes = handig

Zelf nam ik nooit oordoppen mee, gewoonweg omdat het toen nog niet belangrijk was. Ik stond vaak vooraan bij de boxen en daardoor heb ik een aantal jaar last gehad van een bepaalde piep in me oren. Daarnaast doet het na het concert ook pijn, je hoort gewoon niks meer. Zelf heb ik me laten vertellen dat de oordoppen van de Action goed werken (en ook nog eens budget zijn!)

Kijk uit me je make-up

Kijk uit met je make-up, het is gewoon niet nodig maar als je natuurlijk zweet loopt het ook nog eens uit. Wil je dus niet hebben!

Neem een stift mee

Zelf nam ik vroeger altijd een stift mee naar concerten/optredens. Voor als de artiest na het concert nog eventjes terug komt om een handtekening te zetten. Handig!

Vergeet niet te eten (van te voren)

Eten van te voren is gewoon heel erg handig. Ik zie zo vaak mensen zonder eten: springen en bewegen en daarna flauwvallen. Een goed gevulde maag is dus handig!

Openbaar vervoer

Kijk of het openbaar vervoer nog rijdt na je concert. Treinen rijden meestal wel, maar bussen of trams zijn meestal tot bepaalde tijden. Zo ga ik altijd iets eerder weg: niet alleen voor de menigte die na het concert weg loopt maar ook omdat de trams nog lekker leeg zijn.

Sneakers of Laarsjes?

Zelf droeg ik vroeger altijd All Stars, die schoenen zaten gewoon altijd perfect voor concerten. Sneakers zitten gewoon altijd lekker: let dus ook op je schoenen vooral als je staat te springen.

Waar let jij allemaal op als je naar een concert gaat?