Laden...

zo fleur je je badkamer op

zo fleur je je badkamer op

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Soms is het goed om je badkamer een update te geven. Nu ik de laatste tijd bezig ben met het op te knappen (beetje bij beetje), komt mijn badkamer ook aan de beurt.

Toen ik vorig jaar hier kwam wonen was het een vrij lege maar best grote badkamer. Eigenlijk had ik totaal nog niet de meubels om het goed aan te pakken, nou ben ik altijd wel zo dat ik het ‘gezellig’ wil maken en daarom bedacht ik me een aantal tips voor jou om je badkamer op te fleuren.

Nu het wat kouder wordt ben ik zelf wat meer te vinden in de douche, lekker eventjes voor het slapen nog een warme douche en daarna lekker me bed in. Nu ik stuk voor stuk mijn huisje aan het aanpakken ben, komt ook mijn douche aan de beurt ik had het zelf al leuk aangekleed maar ik had totaal nog niet de meubels die mijn douche afmaakt.

Het leek mij leuk om een artikel te maken over hoe je je badkamer een mini-make over kunt geven met een paar simpele tips zoals je van mij gewend bent.

Ik ging op zoek naar wat simpele tips om mijn douche goed aan te pakken, nou dacht ik bij mezelf: waarom bedenk ik het niet gewoon zelf? Daar ben ik eigenlijk zo goed in! Daarom geef ik je wat simpele tips om je badkamer ‘als’ badkamer aan te laten voelen. Niks is zo fijn als je eigen huis op te knappen.

Kies voor een juiste badkamergordijn

Tegenwoordig vindt je badkamergordijnen in verschillende soorten en maten, kleuren en prints. Zelf hou ik van de natuurlijke trend, doe mij daarom maar een simpele gordijn maar een klein printje kan geen kwaad.

De meeste mensen kiezen voor een badkamergordijn met een felle kleur of een print met bijvoorbeeld Carpe Diem erop (héél Nederlands overigens hoor!), dit kan nogal overheersen in de kleinste kamer van je huis. Kies daarom voor een kleur of print die goed bij je meubels passen van je badkamer.

Handdoeken en washandjes

Laatst kreeg ik toevallig een aantal handdoeken opgestuurd, die ik uiteraard zelf uitkoos. Mijn handdoeken koos ik dan ook in de kleuren die in mijn badkamer ook voorkomen: grijs en beige eigenlijk vrij simpele kleuren. Zelf ben ik gegaan voor kwalitatief, neutrale handdoeken zodat het goed bij derest van mijn badkamer past en overigens ook mijn interieur.

Een likje verf werkt

Gelukkig hebben we de Action! Ja echt, bij de Action verkopen ze betonverf en primers zodat je je tegels goed kunt verven in de kleur die jij wilt. Dit ga ik binnenkort ook doen, ook omdat ik van die zwarte acryl tussen mijn tegels heb (wat ik persoonlijk erg lelijk vindt) natuurlijk heb je hier tegenwoordig ook andere middeltjes voor maar die werken voor mij persoonlijk niet. Zodra je je badkamer heb geverfd zul je direct een andere look creëren.

Lampen in je badkamer

Je zou er niet 1,2,3 aan denken maar met een mooie plafondlamp kun je veel meer klasse uitstralen. In de badkamer zal ik niet gaan voor iets groots (ligt ook aan hoe groot je badkamer is..) maar wel iets wat bij het plaatje past.

Gezelligheid in je badkamer?!

Met accessoires in je badkamer kun je al meer sfeer creëren, denk bijvoorbeeld aan decoratie plantjes (bijvoorbeeld die van de Action) die ik ook in mijn badkamer heb staan! Zo krijg je ook nog eens gezelligheid in je badkamer. Voor meer leuke accessoires kun je ook inspiratie opdoen op bijvoorbeeld Pinterest. Leuk om eens even een kijkje te nemen.