Laden...

zo kies je de juiste gordijnen uit

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Zoals jullie wel inmiddels weten is dat ik laatst op mezelf ben gegaan, wil je nog tips voor als je op jezelf gaat? Nu ik de laatste tijd helemaal into de ‘interieur’ ben, wil ik ook meer ingaan op het interieur zelf.

Zo wil ik het vandaag over gordijnen hebben. Ik zie het maar al te vaak dat de meeste mensen nog geen gordijnen hebben hangen, sommige hebben wel rolgordijnen maar daar blijft het bij. Vandaag geef ik tips om de juiste gordijnen uit te kiezen.

Lichtdoorlatend of verduisterend?

Kies je voor doorzichtige gordijnen, of verduisterend? Zelf heb ik licht doorlatende gordijnen, dit heb ik expres gedaan omdat ik verduisterende rolgordijnen heb. Dit betekend niet dat het geen mooie gordijnen zijn, ik ben zelfs heel erg blij met mijn gordijnen. Waar zal jij voor kiezen? Ik hoor het graag!

Verschillende kleuren, maten, soorten

Het kan soms boven je kop stijgen, maar als je eenmaal mooie gordijnen hebt gezien. Is het tijd om de ‘goede’ maten door te geven, sommige mensen meten namelijk de maten verkeerd op. Dit gebeurd nog steeds, iedere dag. Neem dus altijd een stuk groter als je het niet zeker weet.

Als je dus gordijnen wilt uitzoeken is het misschien een goed idee om alvast online te kijken wat je precies wilt, bijna iedere winkel heeft tegenwoordig wel een webshop.

Doe inspiratie op

Zelf kijk ik altijd even op het internet zoals websites als Pinterest om jou ‘stijl’ uit te kiezen. Als je eenmaal iets in gedachten hebt kun je naar een vaste winkel gaan om met jou idee daadwerkelijk iets uit te kiezen. Hoe fijn is dat?

Meet goed en neem de maten mee

Als je eenmaal je stijl in gedachten hebt, en je soort gordijn moet je de maten opschrijven. Zelf heb ik altijd geleerd dat je er op moet letten dat de gordijnrail of -roede die 20 centimeter breder is dan de daadwerkelijke ramen.

Waar let jij op als je gordijnen gaat kopen?

2 reacties

november 14, 2016
0

Als je leuke gordijnen ziet, maak even een fotootje zodat je later ook nog precies weet waar het om ging. ik heb eens heel lang gezocht omdat ik een mooi staaltje gezien had en toen ik het eindelijk weer gevonden had vond ik het toch niet zo bijzonder meer..

november 20, 2016
0

Ja inderdaad heel fijn! 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: