Laden...

zo werk je het beste

Mellanie

Positieveling enzo. ☾

Vandeweek schreef ik over Motivatie in het algemeen, omdat ik al een tijdje niet meer heb vertel hoe het nu echt met me gaat. Besloot ik vandaag een artikel te maken over Doorzettingsvermogen.

Dit klinkt stom; maar als je elke dag een Paniekaanval krijgt, moet je heel wat Doorzettingsvermogen hebben om door te zetten. Je kunt aardig depressief voelen als je alleen maar thuis zit, mijn blog is mijn redding. En vandaag vertel ik over mijn Motivatie om door te zetten, en niet te stoppen.

Schrijf dingen op

In het begintijd van mijn blog en nogsteeds, schreef ik alles op wat ik nog moest doen. Zo schrijf ik elke avond op wat ik nog moet afmaken, en probeer ook niet te overhaasten. Als je alles op een To-Do lijstje hebt geschreven, kun je de volgende dag nog bekijken; Oh! Dat moet ik nog doen.. Zo kun je alles heel makkelijk terug vinden, maar stel ook Realistische doelen. Als het niet lukt, dan lukt het niet. To-Do lijstjes is een must!

Wees realistisch

Wees vooral heel Realistisch, als jij iets niet red. Red jij het niet, probeer dus week voor week je doelen op te schrijven dat lukt het meestal wel. Je kunt altijd meer dan dat je denkt. Maar probeer niet jezelf als doel te stellen bijvoorbeeld; 20 artikels op een dag. Dat red ik nooit, neem vooral ook de tijd om dingen te doen. Zit er een limiet ergens op? Wees kalm, en maak een To-Do lijstje waarop je alles opschrijft stap voor stap, en kruis alles af als je iets hebt gedaan. Hiermee ga ik zelf ook beter in me vel zitten.

5-minuten regel

Deze regel heb ik laatst ergens in een tijdschrift gezien. De 5-minuten regel werkt zo: Je pusht jezelf om 5 minuten ergens aan te beginnen. Als ik mijn ontbijt namelijk heb gegeten, heb ik soms de neiging om op de bank te blijven hangen. Heerlijk maar totaal niet handig, push jezelf er ook dan toe om iets te gaan doen!

Vertel het andere mensen

Support is onwijs belangrijk als je iets wilt bereiken. Vertel dus iedereen erover, klinkt gek en soms is het ook raar. Maar mijn Familie en Kennissen zijn echt mijn steun geweest de afgelopen tijd. Ik vond het in het begin moeilijk om het me vrienden te gaan vertellen dat ik blogger werd. Dit heeft me jaren tegengehouden, anders was ik het al veel eerder. Tot een dag: ik besloot het gewoon te doen! Niet denken maar doen dus!

Wees niet te streng

Deze tip gebruikte ik in het begin helemaal niet, ik ben namelijk onwijs streng voor mezelf en voor wat ik wil bereiken. Niet iedereen weet het maar ik heb last van Dwangneurose; niet in een erge vorm (iedergeval, dat denk ik…), maar daarmee stel ik echt onwijs onmogelijke eisen aan mezelf. In het begin vond ik het namelijk erg moeilijk om elke dag te gaan Bloggen, en ik had een onwijze schuldgevoel als ik dit niet deed.. Wees niet te streng, en wees vrij in de keuzes die je maakt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.